با انتشار کتاب جدیدی در آمریکا پرده از قدرت واقعی بانوی اول این کشور در کاخ سفید برداشته شد. تا کنون گمان می شد دفتر ریاست جمهوری آمریکا محلی برای مبارزه دمکراتها و جمهوریخواهان و مبارزه رئیس جمهور با کنگره است اما کتاب مذکور نشان می دهد که در کنار این رقابتهای طاقت فرسا، جنگ قدرت پنهانی نیز بین مقامات کاخ سفید و "میشله اوباما" در جریان است.
"جودی کانتور" خبرنگار نیویورک تایمز در کتاب خود "خانواده اوباما" شرح کاملی از کشمکشهای بوجود آمده میان مقامات ارشد کاخ سفید و همسر "باراک اوباما" که عمدتا به شکست حریفان میشله انجامیده، ارائه داده است. بر این اساس "رام امانوئل" رئیس دفتر ریاست جمهوری نخستین کسی است که طعم رودررویی با میشله را چشیده است.
به اعتقاد خبرنگار نیویورک تایمز میشله اوباما که معمولا با دو دخترش ساشا و مالیا در انظار عمومی ظاهر می شود نقش حامی بزرگ همسرش در منازعات سیاسی درون و برون حزبی را به عهده گرفته و در این راه مشاوران نزدیک اوباما را نیز بی نصیب نگذاشته است.
از جمله مواردی که با مخالفت شدید بانوی اول آمریکا مواجه شده مشاوره هایی است که امانوئل در موضوع اصلاحات سیستم بهداشتی به اوباما داده است. میشله ضمن مخالفت با این مشاوره ها، در مقابل پیشنهادهای امانوئل که آنها را موجب تخریب وجهه همسرش به عنوان سیاستمداری اصلاحگر می دانست، پیشنهادهای خودش را به باراک دیکته کرده است.
چنین اقداماتی بود که موجب شد امانوئل بارها خشم خود از میشله را با بیان رکیک ترین واژه های زبان آمریکایی ها ابراز کند و بدنبال راهی برای خلاص شدن از این وضعیت باشد. نهایتا نیز امانوئل با انتخاب شدن به عنوان شهردار شیکاگو این بخت را یافت که از حلقه مشاوران اوباما خارج شده و عرصه را برای یکه تازی میشله خالی کند.
نویسنده "خانواده اوباما"، "رابرت گیبس" سخنگوی سابق کاخ سفید را از دیگر قربانیان رودررویی با بانوی اول آمریکا می داند. این مسئله به اظهارنظر گیبس در سپتامبر 2010 در مورد سخنان منسوب به میشله اوباما در دیدارش با "کارلا برونی" همسر سارکوزی باز می گردد.
در این مورد هم اعمال فشارهای میشله موجب شده است گیبس با به کار بردن عباراتی زننده، قدرت نمایی همسر اوباما و مداخله اش در مسائل کاخ سفید را به باد انتقاد گرفته و در مقابل وی بایستد، اقدامی که چند ماه بعد به بهای کناره گیری وی از سمتش تمام شد.
کانتور می نویسد میشله که پس از پیروزی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قصد داشت در شیکاگو بماند و به امور زندگی و مدرسه دخترانش بپردازد، در مدت کوتاهی تغییر عقیده داده و به این نتیجه رسید که بهتر است برای حمایت بیشتر از همسرش در کنار او در کاخ سفید باشد. وی که طی چند سال گذشته نقش بارزی در تصمیمات اوباما ایفا کرده، اکنون مصمم است زمینه انتخاب مجدد وی را فراهم کند و برای این کار نیز بیشتر از همسرش اشتیاق نشان می دهد.
نظر شما